AAAContactRSS

bpost rouwzegel banner

Bouw crematorium Zemst gestart

Het nieuwe crematorium van Havicrem zal de naam Daelhof krijgen. Aan de Erasmuslaan in Zemst (Eppegem), waar de bouw inmiddels is gestart, stond vroeger een hoeve met deze naam. Intercommunale Havicrem bouwt het nieuwe crematorium Daelhof op een terrein van 5,5 hectare. Het gebouw zal 3 zalen krijgen voor plechtigheden, een cafetaria en ruimtes voor koffietafels. Het technische gedeelte krijgt 3 ovens met de mogelijkheid om uit te breiden naar 4 ovens. Nieuw is dat de nabestaanden de plechtigheden online kunnen gaan volgen. Uiteraard wel met de nodige bescherming en paswoorden.
De opening van Daelhof is voorzien in juli 2014. Dan loopt ook het contract af met Dela, dat het crematorium in Vilvoorde uitbaat. Havicrem zal na de opening in Zemst geen crematies meer uitvoeren in Vilvoorde. Dela krijgt het gebouw gewoon terug.
Het crematorium in Zemst is ontworpen door een Vlaamse architect: Christian Kieckens. De kostprijs van dit project is 11 miljoen euro aan belastinggeld. De provincie Vlaams-Brabant staat garant voor een lening van 10,1 miljoen euro. De bouw is nodig wegens het toenemend aantal crematies. Het aantal crematies in Vilvoorde steeg in de periode 2004-2012 van 3.857 tot 5.039.

Terug naar nieuws

varu banner3