AAAContactRSS

corona direct

Graf vinden met gps

Wie op zoek is naar de juiste locatie van een dierbare overledene op de 60 hectare aan begraafplaatsen in Gent kan dat nu zelf opzoeken via een nieuwe website: http://begraafplaatsen.gent.be.
Van op de computer thuis of van op de smartphone kan je door het intikken van de naam, geboorte- of sterftedatum van de overledene eenvoudig vaststellen waar de exacte rustplaats is, op welke begraafplaats en op welke specifieke locatie. Bovendien wordt een foto zichtbaar van de specifieke rustplaats. Op de smartphone zal je via de gps bovendien ter plaatse begeleid kunnen worden tot de juiste ligging van het graf.

Op de 18 verschillende begraafplaatsen van Gent hebben ongeveer 90.000 overlevenden hun laatste rustplaats gevonden.  Er zijn verschillende vormen van laatste rustplaats, gaande van een klassiek grondgraf of een keldergraf over een urnenmuur, verschillende vormen van columbaria tot urnentuinen met keramische sierurnen en zelfs een urnenbos. Het is natuurlijk een gigantisch werk 90.000 graven in kaart te brengen. Daarom zijn vandaag nog niet alle begraafplaatsen volledig in beeld te brengen. Momenteel is enkel de begraafplaats van Ledeberg volledig afgewerkt. Voor de begraafplaats van Drongen zullen de gegevens van de overledene al opgevraagd kunnen worden. De juiste ligging vereist echter nog enkele controles en die kan daardoor voorlopig nog niet getoond worden. Alle begraafplaatsen zullen systematisch afgewerkt worden.

Terug naar nieuws

varu banner3