AAAContactRSS

bpost rouwzegel banner

Openingsweekend Lijssenthoek

Om de opening te vieren van het nieuwe bezoekerscentrum Lijssenthoek wordt er dit weekend (22 en 23 september) van alles georganiseerd op de militaire begraafplaats. Zo maak je ook direct kennis met het verhaal achter deze unieke plaats: van grootste hospitaalsite tot indrukwekkende begraafplaats.

Van 13 tot 18 uur wordt een drankje geserveerd en een woordje uitleg gegeven bij de inrichting van het bezoekerscentrum. Op zaterdagnamiddag (13 - 16 uur) zijn de steenkappers van de Commonwealth War Graves Commission aan het werk op de begraafplaats. Ze demonstreren hoe de grafstenen gegraveerd worden.

Op zaterdag en op zondag is er om 14 uur, om 15.30 uur en om 17 uur een vertelmoment met Dries Chaerle. Het dagverhaal staat centraal. Elke dag wordt in het bezoekerscentrum een ander verhaal verteld. Het is het verhaal van de soldaat die het die dag niet haalde en dus op Lijssenthoek begraven ligt. Het verhaal begint bij de scheurkalender in het bezoekerscentrum en eindigt bij die ene grafsteen op de begraafplaats. Duur: 35 minuten. Inschrijven hiervoor kan via toerisme@poperinge.be.

Lijssenthoek Military Cementary is gelegen langs de Boescheepseweg, op ongeveer 2 km ten ZW van de ring van Poperinge.

lijssenthoek  lijssenthoek  lijssenthoek

 

 

Terug naar nieuws

varu banner3