AAAContactRSS

bpost rouwzegel banner

Ziekenhuis start lotgenotengroep

Het Mariaziekenhuis Noord-Limburg start in oktober, in samenwerking met het Centrum voor Christelijk Vormingswerk Hasselt, een nieuw initiatief dat mensen die hun partner verloren kan helpen met hun rouwverwerking. De Lotgenotengroep biedt een luisterend oor en ondersteuning wanneer ze de draad van het leven opnieuw willen opnemen. Tegelijk worden de nodige inzichten en gelovige ankers aangereikt voer wat rouwen in zijn verscheidenheid kan inhouden. De gemeenschappelijke ervaring schept een veilige sfeer en een vriendschapsband. De lotgenotengroep is bedoeld voor mensen die hun partner hebben verloren. Ook mensen van wie de partner niet in het ziekenhuis is overleden, zijn welkom.
Praktisch
•    De Lotgenotengroep komt zes keer bijeen op dinsdagnamiddag van 13.30 tot 16.30 uur in het Mariaziekenhuis: 2, 16 en 30 oktober, 13 en 27 november en 11 december. Het is de bedoeling dat de deelnemers de volledige reeks volgen.
•    Het aantal deelnemers is beperkt tot 10 en de deelnameprijs bedraagt 50 euro.
•    De begeleiding is in handen van Els Stulens van het CCV en Martine Peeten uit Neerpelt.
•    Inschrijven bij de pastorale dienst vna het ziekenhuis: mkumpen@mznl.be of 011 82 60 88. Meer info bij het Centrum voor Christelijk Vormingswerk Hasselt: 011 24 90 73 of els.stulens@ccv.be.

Terug naar nieuws

varu banner3