AAAContactRSS

corona direct

Uit de tijd vallen

Het nieuwe boek ‘Uit de tijd vallen' verkent in precieze en tegelijkertijd poëtische taal de pijn en het verdriet van ouders die een kind verloren hebben. Vijf jaar na de dood van zijn in de oorlog gesneuvelde zoon Uri slaagt David Grossman op ongeëvenaarde wijze in deze bijna onmogelijke onderneming. Waar het nodig is zelfs met vertwijfelde humor.

uit de tijd vallen

Na het avondeten staat hij plotseling op, neemt afscheid van zijn vrouw en vertrekt naar ‘daar’ om – één keer, heel kort – hun dode zoon te zien. Anders is het verdriet niet meer uit te houden, na er vijf jaar over gezwegen te hebben. Onderweg sluiten zich tot zijn verbazing meer en meer mensen bij hem aan, allemaal vaders en moeders die geen vrede kunnen vinden met de dood van hun kinderen. De Israëlische auteur Grossman heeft al lang naam en faam als een groot verteller. Uit de tijd vallen leest dan ook als een volstrekt onsentimenteel verhaal, dat ons met al zijn indrukwekkende beelden en personages tot lang na de laatste bladzijde niet loslaat. Ook de recensenten zijn onder de indruk: "Grossman heeft de diepste kern van de rouw om een kind op onsentimentele en hartverscheurende manier blootgelegd. Wat onmogelijk lijkt, is hem gelukt." – Ha’aretz

Het boek is leverbaar vanaf 24 augustus. Op zondag 9 september stelt David Grossman zijn nieuwe boek voor om 11 uur in het Felixpakhuis in Antwerpen. Om 20 uur doet hij dat nog eens in de Vooruit in Gent. Prijs: 10 euro. Reserveren is aanbevolen.

David Grossman
‘Uit de tijd vallen’
Vertaald door: Ruben Verhasselt
Uitgeverij Cossee
Gebonden, 144 blz. € 18,90
ISBN: 978 90 5936 363 2

Terug naar nieuws

varu banner3