AAAContactRSS

bpost rouwzegel banner

Opknapbeurt kerkhofplein vertraagd

De renovatie van het voorplein van de begraafplaats in Blankenberge is vertraagd. De gemeente krijgt tegenwind van Monumenten en Landschappen, die de sloop van de gebouwen aan beide zijden van het plein wil tegenhouden. Het stadsbestuur heeft al beroep aangetekend tegen de beslissing.
Het nieuwe voorplein moet een oase van rust worden. Het krijgt groene accenten, parkeermogelijkheden en rustbanken voor bezoekers en wandelaars. De plannen passen in de heropfrissing van de hele begraafplaats, waar de paadjes al heraangelegd zijn en twee nieuwe paviljoentjes zijn gebouwd. De twee gebouwen zouden in 2012 gesloopt worden om het plein ruimer te maken. Ze herstellen zou handenvol geld kosten, zegt schepen van Openbare Werken Ivan De Clerck. “Het gaat hier om gebouwen die al verschillende decennia leegstaan. Een van die gebouwen doet dienst als woning voor de conciërge van de begraafplaats. Van het andere gebouw is het dak beschadigd, waardoor bij regen water binnensijpelt. In het verleden werd het nog gebruikt als stapelplaats, maar door de hoge vochtigheid is het nu niet meer bruikbaar.”

Terug naar nieuws

varu banner3