AAAContactRSS

corona direct

Museum stunt met mini-doodskistjes

De nieuwe folder van Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover (in Amsterdam) biedt informatie over de collectie én een doe-het-zelf vouwmodel om een doodskistje voor een huisdier te maken. Dit papieren kistje kan voorzien worden van een naam en versierd worden naar wens.
Met het doodskistje wil het museum ouders en kinderen helpen de dood bespreekbaar te maken. De eerste kennismaking met de dood is voor veel mensen het overlijden van een huisdier. Door samen een kistje te versieren en een uitvaartdienstje op te zetten, ontstaat er ruimte voor een ontspannen gesprek en merkt een kind hoe een ritueel kan helpen bij het verwerken van verdriet.
Op de site van het museum www.totzover.nl kunnen grotere vouwmodellen worden besteld voor huisdieren die niet in het kistje in de folder passen. Daarnaast staan op de site andere rituelen en tips beschreven die ouders met kinderen kunnen delen. Ook als het gaat om het verwerken van een groter verdriet dan een overleden huisdier, zoals een gestorven familielid of geliefde.

Je kan het model voor het kleine huisdierenkistje hier downloaden:Tot_Zover_minidood_2100214a.pdf

Terug naar nieuws

varu banner3