AAAContactRSS

corona direct

Nieuw funerarium in Hofstade

Varu-lid Anthony Verheyden heeft begin juni een funerarium geopend in Hofstade. Daarmee speelt de jonge ondernemer duidelijk in op een behoefte in de regio.

“Ik maakte altijd gebruik van het stedelijk funerarium in Mechelen aan de begraafplaats. Ik miste echter iets. Ik heb het zelf liever wat persoonlijker en warmer”, vertelt hij. Anthony Verheyden besloot daarop zijn winkel in Hofstade om te laten bouwen tot funerarium. “Het is een bestaand pand, dus we hoefden enkel het interieur te laten herwerken. De volledige afbraakwerken en heropbouw namen slechts twee maanden in beslag.” Vandaag heeft hij vier koelcellen en één groetruimte tot zijn beschikking. Het funerarium straalt een rustieke en landelijke sfeer uit. Een hele verbetering vindt hij zelf. “Ik kreeg ook al positieve reacties van de mensen uit het dorp die zijn komen kijken. Je weet hoe dat gaat als er werken zijn, de mensen zijn nieuwsgierig.”

Het funerarium zal niet dag- en nacht geopend zijn. “Ik sta natuurlijk wel 24 uur op 24 paraat, zeven dagen op zeven. Maar voor een funerarium zijn afspraken logischer. Ook als je het groeten persoonlijk wil houden en de tijd wil nemen voor een klant.”

Anthony Verheyden is nu acht jaar bezig als uitvaartondernemer. Hij heeft drie vestigingen: in Hofstade, Elewijt en Zemst. “Mijn zaak is niet overgedragen van vader op zoon, ik ben echt van nul begonnen. Maar ja, het zat er gewoon in. Als kind was ik al gefascineerd door uitvaarten. Ik ben toen ik wat ouder was hier en daar gaan werken voor uitvaartondernemers. Toen ik eenmaal zeven dagen per week aan het werk was voor een baas, dacht ik dat ik het misschien toch beter zelf kon doen. Ik heb de stap gezet toen ik 21 jaar was en ik heb er geen seconde spijt van gehad.”

funerarium verheyden

funerarium hofstade

 

Terug naar nieuws

varu banner3