AAAContactRSS

corona direct

Chrysantenpothouders in Gent

Voor het eerst gebruikt de Stad Gent dit jaar op de begraafplaatsen chrysantenpothouders voor de periode rond Allerheiligen. Niet enkel is dit een meer gebruiksvriendelijke manier om bloempotten te plaatsen aan een graf. Hierdoor wordt tevens de groenaanleg van de omgeving gerespecteerd. De Stad Gent wil dan ook de bezoekers vragen om geen putjes meer te maken in het omringende grasgedeelte. Begin december worden de pothouders door de dienst opnieuw verzameld.             chrysant

Andere praktische info voor deze periode:
Op zaterdag 30 en zondag  31 oktober en op maandag 1 en dinsdag 2 november 2010 is zowel de Westerbegraafplaats als de begraafplaats Sint-Amandsberg doorlopend toegankelijk van 8 tot 17.45 uur, een uurtje langer dan gewoonlijk dus. De andere Gentse begraafplaatsen zijn doorlopend opengesteld.

Op de begraafplaatsen Sint-Amandsberg, Gentbrugge en de Westerbegraafplaats zijn er rolstoelen en bloemenwagentjes verkrijgbaar. Voor gebruik ervan kan je de toezichter aanspreken. Wie een rolstoel wenst op één van de andere begraafplaatsen dient hiervoor één werkdag vooraf contact op te nemen met de Dienst Burgerzaken –Begraafplaatsen op het telefoonnummer 09 216 79 20.

Vanaf vrijdag 29 oktober tot en met maandag 1 november 2010 zijn er geen voertuigen toegelaten op de Westerbegraafplaats en de begraafplaats Gentbrugge. Op de overige dagen is de toegang met de wagen daar voorbehouden voor 75-plussers of houders van een parkeerkaart voor personen met een handicap. Op de andere begraafplaatsen zijn nooit voertuigen toegelaten

De hinder naar aanleiding van de riolerings- en wegenwerken op de Westerbegraafplaats wordt zoveel mogelijk beperkt. Er werd met de aannemer afgesproken dat alle pleinen in het kader van het Allerheiligenbezoek bereikbaar zullen zijn. De werken zelf worden stopgezet vanaf donderdag 21 oktober tot en met dinsdag 2 november 2010.

Terug naar nieuws

varu banner3