AAAContactRSS

bpost rouwzegel banner

Week van de Begraafplaatsen

Van zaterdag 27 mei tot en met zondag 4 juni wordt de 15de Week van de Begraafplaatsen georganiseerd in Vlaanderen en Brussel. In alle provincies worden heel wat activiteiten georganiseerd. We halen er een paar opmerkelijke uit.

Bijzonder grafgalerijencomplex
De gemeentelijke begraafplaats van Watermaal-Bosvoorde heeft een bijzonder complex met grafgalerijen. Op zaterdag 3 juni zal gids Tom Verhofstadt van vzw Epitaaf hierover om 14 uur een rondleiding verzorgen. Vertrek vanaf de inkom (Buksboomstraat 57). De wandeling is gratis, maa inschrijven vooraf is verplicht. Dit kan u op www.epitaaf.org met vermelding van rondleiding WB.

Gezinswandeling
Professor Tamara Ingels is de gids voor een gezinswandeling op zondag 28 mei in Heist-op-den-Berg. De rondleiding is voor kinderen van 6 tot 12 jaar, samen met hun ouders. Vertrek om 10 uur aan de hoofdingang van begraafplaats Heist-centrum. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Deze activiteit is gratis, maar inschrijven vooraf is verplicht. Dit kan tot 24 mei bij de dienst cultuurbeleid van uw gemeente (avt@heis-op-den-berg.be of telefonisch 015 22 86 94).

Fotozoektocht
De stad Gent organiseert de hele week een fotozoektocht op de Westerbegraafplaats (Palinghuizen 143). Dit wel tijdens de openingsuren van de begraafplaats. U kan de zoektocht afhalen in een Gentinfopunt, bij de Groendienst, in het Natuur- en Milieucentrum Bourgoyen of downloaden via de website www.gent.be. De zoektocht is gratis en ook geschikt voor kinderen.

Fietstocht langs abdijen
Op 27 mei organiseert de stad Brugge een fietstocht langs de begraafplaatsen van kloosterlingen en andere geestelijken. Om 14 uur wordt verzameld aan het poortgebouw van de Centrale begraafplaats (Kleine kerkhofstraat 62). Een gids zal u tijdens deze twee uur durende tocht begeleiden. Inschrijven is verplicht (telefonisch 050 44 81 99 of per mail EuropeseWeekBegraafplaatsen@brugge.be).

Militairen in Limburg

Het bosrijke Lommel telt 39.108 graven van gesneuvelde militairen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. De Duitse militaire begraafplaats is daarmee de grootste dodenakker van West-Europa. Het team van Huis Over Grenzen organiseert drie rondleidingen: op 27 en 28 mei op basis van inschrijving en op 31 mei zonder inschrijving. Vertrek om 14 uur bij het Huis Over Grenzen zelf (Dodenveldstraat 30). Inschrijven via info@overgrenzen.be of telefonisch 011 55 43 70. De rondleiding duurt ongeveer een uur en kost 2,50 euro per persoon.

 

 

 

Terug naar nieuws

varu banner3