AAAContactRSS

corona direct

Standpunt Uitvaartunie over crematorium Hasselt

Uitvaartunie Vlaanderen mengt zich niet in contractuele geschillen tussen ondernemers en overheden.

Uitvaartunie Vlaanderen kan alleen haar bezorgdheid uitspreken over het gevolg van deze geschillen: de continuïteit van de dienstverlening voor de getroffen families. Zij mogen hiervan niet de dupe worden.

Uitvaartunie Vlaanderen is al langer voorstander voor de volledige liberalisering van de crematoria en vraagt hiervoor een aanpassing van de wet.

Het is namelijk niet de rol van de overheid om te zorgen voor een infrastructuur voor een afscheid buiten de kerk, denk aan aula's en andere afscheidsmogelijkheden. Dat doet de overheid namelijk ook niet voor huwelijken en geboortes.

De wet houdt op dit moment investeringen in dergelijke infrastructuur tegen. Het heeft voor een ondernemer immers geen zin om te investeren als de overheid dezelfde faciliteiten betaalt met belastinggeld. Hoe sneller deze gelegaliseerde vorm van oneerlijke concurrentie wordt opgeheven, hoe beter.<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Cambria; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:3 0 0 0 1 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Cambria; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-ansi-language:NL;} @page Section1 {size:595.0pt 842.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

 

Terug naar nieuws

varu banner3