AAAContactRSS

corona direct

Begraafplaatsen Laakdal heringericht

De renovatiewerken van de begraafplaats Groot-Vorst zijn al gestart. Daarna zijn Veerle en Eindhout aan de beurt. De herinrichting kadert in de nieuwe toekomstvisie voor de begraafplaatsen van Laakdal. Ook hier kiest de gemeente voor een uniforme uitstraling en een betere toegankelijkheid.

Welke werken zijn voorzien? De paden worden verbeterd en onderhoudsvriendelijk. Er worden meer banken geplaatst. De strooiweide wordt beter ingericht. Bovendien wordt er een paviljoentje voorzien waar je bij slecht weer kan schuilen en waar je ook de laatste groet kan brengen aan de kist of urne. Hier zullen sanitair, een informatiebord en de nodige voorzieningen om het graf netjes te houden aanwezig zijn. 
Ook is er ruimte voorzien voor graven van andere geloofsovertuigingen en zal er een passende gedenksteen op de begraafplaatsen van Groot-Vorst, Veerle en Eindhout geplaatst worden. De kinderbegraafplaatsen worden op een speelse wijze ingericht, met speciale aandacht voor de rouwbeleving van kinderen.
Het renoveren van de begraafplaatsen zal in fases verlopen. De begraafplaats van Groot-Vorst wordt als eerste heringericht. Daarna volgen de begraafplaatsen van Veerle en Eindhout. De renovatiewerken van de begraafplaatsen van Groot-Vorst en Veerle zullen tegen Allerheiligen 2017 voltooid zijn. De kostprijs van de renovatie bedraagt 236.715 euro. De werken worden uitgevoerd door aannemer V&V - INFRA BVBA.

Terug naar nieuws

varu banner3