AAAContactRSS

corona direct

Lezing: kinderen ondersteunen bij verlies

Samana West-Vlaanderen en CM Thuiszorgcentrum organiseren op 7 november een lezing met als titel: 'Kinderen en jongeren ondersteunen bij emotionele pijn.' Lut Celie, verlies- en psychothetapeute en coördinator van vzw De Bleekweide, spreekt over dit delicate onderwerp tussen 19.30 uur en 21 uur.
Niets is zo menselijk als afscheid nemen van wat men liefheeft. Nochtans worden verdriet, verlies en rouw vaak genegeerd en ontkend. Zeker bij kinderen. Kinderen horen immers onbezorgd te zijn. Toch maken angst, onmacht, kwaadheid en bedreiging evenzeer deel uit van een kinderleven als spel en plezier. De pijn die verbonden zit aan dat verlies is even reëel en even intens als dat van volwassenen. Rouw en emotionele pijn is een ruim begrip en omvat vele vormen van verlies. Het kan een gemis aan liefdevolle aandacht zijn, een gemis aan waardering, een scheiding van de ouders, een vriend die dood gaat, ziekte! Ook verlies aan zelfvertrouwen, verwachtingen, veiligheid zijn vormen van onzichtbaar verlies. In plaats van deze verlieservaringen van kinderen weg te duwen, is het goed ze een plaats te geven in het leven van elke dag. Maar hoe doen we dat? Herkennen we hun verdriet? Hebben we nog tijd om te luisteren naar hun verhaal? Wat zijn hun signalen? Hoe kunnen we onze kinderen het meest nabij zijn op deze intens moeilijke momenten? Lut Celie gaat op zoek naar mogelijkheden om kinderen te helpen hun angsten, emoties en onzekerheden die elke verliessituatie met zich meebrengt, een plaats te geven en grote gevoelens te kanaliseren en te veruiterlijken. Doelgroep: (groot)ouders, leerkrachten, begeleiders, hulpverleners, mantelzorgers, studenten, ….

Praktisch: maandag 7 november om 19.30 uur in het CM Ontmoetingscentrum, Koningin Astridlaan 2 in 8200 St.-Michiels. Brugge. Deelname bedraagt 5 euro. Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan via www.cm.be/agenda of mantelzorg.wvl@samana.be of telefonisch op 050 24 92 92.

Terug naar nieuws

varu banner3