AAAContactRSS

corona direct

Strijd in Aalst gaat gewoon door

Morgen (donderdag 14 april) wordt de eerste steen gelegd voor het nieuwe crematorium in Aalst. De actiegroepen staken hun juridische strijd echter niet. De vzw Red de Erpe- en Siesegemkouter ziet geen enkele reden voor een feestje, zo blijkt uit een open brief.
"Op 14 april wordt de eerste steen gelegd voor de bouw van het crematorium op de Siesegemkouter. Dit zal uiteraard gepaard gaan met festiviteiten en veel speeches waarin de voorstanders – zeker de politici van de aalsterse meerderheid, lobbyisten, betonboeren en uiteraard de directie van het crematorium – nogmaals zullen wijzen op de noodzaak van dit crematorium en de vele voordelen ervan voor de stad Aalst en zijn inwoners. Maar voor de omwonenden en voor allen die denken aan de leefbaarheid van deze omgeving is er geen reden tot feesten, integendeel, het is het begin van een lange rouwperiode.
Wat men immers niet zal horen in deze speeches is de zware belasting op het milieu en de hinder voor de omwonenden. Toen destijds sprake was dit crematorium in te planten op de Hoezekouter werd dit verworpen omdat de omwonenden daar teveel hinder (o.a. uitstoot van gevaarlijke stoffen) zouden ondervinden. Datzelfde crematorium komt nu in de schaduw van het ASZ, dat daarbij nog eens in de overheersende windrichting ligt. Maar voor het personeel en de patiënten van het ASZ en voor de bewoners rond het ASZ en verder is dit plots niet meer hinderlijk."
"De VZW Red de Erpe- en Siesegemkouter geeft zich echter nog niet gewonnen. Samen met o.a. Raldes voeren we nog steeds een juridische strijd tegen de inplanting van dit crematorium, tegen de twijfelachtige gang van zaken bij de herlokalisatie van Schelfhout en tegen het regionaal bedrijventerrein op de Siesegemkouter. Wij blijven geloven in de neutraliteit van het gerecht, en hopen dat in dit dossier eindelijk recht zal geschieden."

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Cambria; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:3 0 0 0 1 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Cambria; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

Terug naar nieuws

varu banner3