AAAContactRSS

bpost rouwzegel banner

Ieper veroorzaakt zelf overtredingen

Varu kan de uitspraken vandaag in het Nieuwsblad over de Ieperse begrafenisondernemers die zich niet aan de regels zouden houden niet appreciëren. Sinds wanneer bemoeit een politicus zich met een gewone praktijk in ondernemersland? Concurrentie is van alle tijden en van alle soorten ondernemingen. Het zijn juist de gemeentes zelf die het de begrafenisondernemers onmogelijk maken om zich aan de regels te houden, aldus Varu-voorzitter Bruno Quirijnen. “De gemeentelijke autonomie zorgt voor een wildgroei aan regels die gewoon niet meer uit te leggen zijn aan de families. De gemeente zou best eerst samenzitten met de VVSG om tot een meer eenduidige regelgeving te komen in plaats van ondernemers te controleren.”

Wat het vervoer van overledenen betreft, is het de opdrachtgever die instaat voor de kosten. Het is ook altijd de familie die beslist welke uitvaartondernemer de opdracht uitvoert. “Het initieel vervoeren van een overledene, betekent dus niet dat deze uitvaartondernemer ook de opdracht moet krijgen om de uitvaart te regelen. De vrijheid van keuze door de familie moet altijd gerespecteerd worden.” Daar is dus niets onduidelijks aan.

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Times; panose-1:2 0 5 0 0 0 0 0 0 0; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:3 0 0 0 1 0;} @font-face {font-family:Cambria; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:auto; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:3 0 0 0 1 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:Cambria; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} p.lead, li.lead, div.lead {mso-style-name:lead; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ascii-font-family:Times; mso-fareast-font-family:Cambria; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Times; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

 

Terug naar nieuws

varu banner3