AAAContactRSS

bpost rouwzegel banner

Verhalen & muziek op het kerkhof

Het komend weekend staan de kerkhoven in Vlaanderen bol van de activiteiten. U kan kiezen tussen verhalen beluisteren, muziek beluisteren, koffie drinken of een kaarsje plaatsen. Een kleine (en niet volledige) oplijsting.

KLAPZ! Verhalen op het Kerkhof
Theatervoorstelling Tekst en muziektheater
Op zaterdag 31 oktober herdenkt KLAPZ! de doden. In de stilte tussen de graven op de begraafplaats van Geluveld luisteren we naar intieme, aangrijpende, mysterieuze en soms ook wel grappige verhalen over leven en dood en de soms smalle grens tussen de twee. Opgelet: dit is een vertelavond, geen Halloweenactiviteit!
Praktisch: Geluveld kerkhof, Polderweg, 8980 Geluveld op zaterdag 31 oktober 2015 van 19 tot 20.15 uur. Leeftijd 18+. Gratis. Reservaties: bel naar 051770158 of mail naar klapz@zonnebeke.be

Reveil op Allerheiligen
Reveil is een project dat gemeentelijke begraafplaatsen in Vlaanderen op 1 november laat opleven in een ingetogen gloed van (fanfare)muziek en verhalen. Dit op initiatief van de band ZinGeR die de stilte op het kerkhof wil doorbreken en de doden wil eren op een warmere manier. Alle optredens starten om 17 uur. U vindt meer informatie op de facebookpagina: www.facebook.com/reveilvlaanderen
Praktisch:
Optredens in parochiekerk Hallaar, begraafplaats Erps-Kwerps, Schoonselhof Hoboken, begraafplaats Leuven, begraafplaats Mechelen, begraafplaats Wondelgem, begraafplaats Oostende, begraafplaats Aalst, begraafplaats Maasmechelen, begraafplaats Halle, begraafplaats Zele, begraafplaats Kessel-Lo:, begraafplaats Dworp, begraafplaats Latem, begraafplaats Zulte, begraafplaats Maldegem (Donk), begraafplaats Kortrijk, Campo Santo Gent, begraafplaats Laken – Brussel, begraafplaats centrum Deerlijk

Nocturne ter nagedachtenis van overledenen
Op 31 oktober 2015 organiseert de groendienst op de begraafplaats van Beveren een nocturne ter nagedachtenis van onze overledenen. Deelnemers kunnen een 'candlebag' aankopen om op de grafzerken te plaatsen, terwijl plaatselijke verenigingen en een Bevers koor het hele gebeuren opluisteren.
Praktisch: Begraafplaats Beveren, Glazenleeuwstraat 144, 9120 Beveren-Waas, gratis, zaterdag 31 oktober om 19.30 uur.

Vijftig jaar vieren met gratis koffie
Begrafenissen en Crematies De Rycke viert zijn 50-jarig bestaan en geeft nog tot en met zondag een gratis kop koffie aan de bezoekers van de kerkhoven. De Aalsterse koffiemobiel 'Kaffeklasj' is vrijdag te vinden op het kerkhof van Kerksken en zaterdag en zondag op het kerkhof van Haaltert, telkens van 10 tot 16 uur.

 

Verdwenen helden - Geert condol-eert

Heel vaak worden helden vergeten als ze er niet meer zijn. Omdat pianospelen voor de Eeklose muzikant Geert Faes een middel is om te vertellen wat mensen voor hem betekenen, componeerde hij de jongste jaren stukjes die hij bij wijze van condoleren voor een begrafenis op een schijfje brandde en aan de familie van de overledene gaf. Die pianosolo-muziek speelt Geert op 1 november (Allerheiligen). Op verschillende tijdstippen op de stedelijke begraafplaats in de Molenstraat in Eeklo.

 

Terug naar nieuws

varu banner3