AAAContactRSS

corona direct

Sluiting begraafplaats Vremde

Het kerkhof aan de kerk in Vremde (Boechout) is tijdens de periode van Allerheiligen toegankelijk voor bezoekers. Een goede gelegenheid om voor de laatste keer de sfeer op te snuiven, want deze begraafplaats wordt vanaf februari 2016 ontruimd en gaat dan definitief dicht.

Alle grafzerken zullen worden verwijderd of overgebracht naar de nieuwe begraafplaats aan de Wommelgemsesteenweg. In principe wordt de grond niet ontknekeld, als dat niet nodig is. Het is de intentie om op termijn rond de kerk een groen, rustig parkje aan te leggen met respect voor het erfgoed en de geschiedenis van het kerkhof. Een aantal waardevolle zerken zullen worden gerestaureerd en behouden. Ook het geklasseerde hekwerk blijft bewaard. Er komt een monument aan de kerk dat eraan zal herinneren dat er een kerkhof is geweest. In februari 2015 is de gemeente gestart met de eerste fase en zijn er bordjes geplaatst bij de graven in de ‘gewone lijn’ (het graf wordt voor 15 jaar behouden). Vanaf februari 2016 kunnen deze zerken verwijderd worden. Vanaf oktober 2015 staan er ook bordjes bij alle andere graven (tweede fase). Het gaat om verlopen en nog lopende concessies en verwaarloosde graven. Verwaarloosde graven worden verwijderd vanaf 1 oktober 2016. Verlopen concessies kan men op aanvraag hernieuwen. Bij nog lopende concessies kunnen de nabestaanden kiezen tussen verschillende opties, bv. voortijdige beëindiging van de concessie, overbrenging naar het nieuwe kerkhof of crematie. Ook voor de urnen in het columbarium zijn er verschillende mogelijkheden. De rustplaats van kinderen is in principe eeuwigdurend en kan op aanvraag aan de kerk blijven als de ouders dat wensen. Verwaarloosde kindergraven zullen ook verwijderd worden.

Met vragen over de verschillende mogelijkheden, kostprijs, praktische uitvoering, aanvragen, enz. kun je terecht bij de dienst burgerlijke stand.

Terug naar nieuws

varu banner3