AAAContactRSS

bpost rouwzegel banner

Begraafplaats Roeselare tijdelijk gesloten

De herinrichting van de oude stedelijke begraafplaats in Roeselare tot een parkbegraafplaats wordt verder gezet. Vanaf volgende week gaat een aannemer aan de slag om grafzerken te verwijderen. Daarom gelden tijdelijk andere openingstijden.

Maandag 7 september start de firma Buytaert uit Kruibeke op de oude stedelijke begraafplaats met het verwijderen van een 100-tal grafzerken waarvan de eeuwigdurende concessie niet werd verlengd. Door de intergemeentelijke erfgoedcel werden de weg te nemen graven eerst grondig bekeken op hun architecturale/cultuurhistorische waarde en eventueel op de lijst van graven van lokaal belang opgenomen.

Deze werken hebben een impact op de toegankelijkheid. Gedurende een 10-tal werkdagen wordt de oude begraafplaats afgesloten voor het publiek. Tijdens deze periode is de begraafplaats wel toegankelijk na 17 u. tot zonsondergang. Ook in de weekends is een bezoek overdag mogelijk.

Aannemer en begraafplaatsmedewerkers stellen alles in het werk om hinder zoveel mogelijk te beperken.

Aansluitend worden ook werken op de begraafplaats in Beitem uitgevoerd. Dan is de toegang daar ook enkele dagen afgesloten.

Terug naar nieuws

varu banner3