AAAContactRSS

corona direct

Ontruimingen Zutendaal in juli 2016

De gemeente Zutendaal heeft een flinke ontruiming van de gemeentelijke begraafplaats aangekondigd. Het betreft perceel B dat vanaf 14 juli 2016 zal worden ontgraven. Nabestaanden hebben één jaar de tijd om de grafsteen zelf te verwijderen. Ze dienen hiervoor wel de gemeente vijf dagen op voorhand te verwittigen. Vanaf 14 juli 2016 worden de graven volledig eigendom van de gemeente. De nabestaanden kunnen de stoffelijke overschotten opnieuw laten begraven op een andere plaats op de begraafplaats. Voor dit nieuwe graf moet een concessie worden genomen. De aanvraag hiervoor moet schriftelijk ingediend worden voor 13 juli 2016. De kosten zijn ten laste van de nabestaanden.
Andere mogelijkheden (bv. uitstrooiing of thuisbewaring na crematie, begraving op een andere begraafplaats) kunnen besproken worden bij de dienst burgerzaken.
Bij de ontruiming door een gespecialiseerde firma zullen de stoffelijke overschotten van de overledenen worden verzameld en in een gemeenschappelijk graf gelegd. Er wordt een gedenkzuil voorzien met de mogelijkheid van een vermelding van de overledene door middel van een naamplaatje. Wie een gedenkplaatje wenst aan te schaffen, contacteert ook best de dienst burgerzaken. Op de site van de gemeente is een lijst te vinden van de overledenen en een plattegrond van de begraafplaats met daarop perceel B ingekleurd. Wie nog vragen heeft, kan altijd terecht bij de dienst burgerzaken. Meer info: http://www.zutendaal.be/mod_shopdb/39

plan perk b zutendaal

Terug naar nieuws

varu banner3