AAAContactRSS

bpost rouwzegel banner

Herinrichting De Panne start eind 2015

Eind dit jaar starten de werken aan de eerste fase van de herinrichting van de begraafplaats van De Panne. De bouwvergunning is na een eerste afkeuring aangepast door architect Andy Malengier. Nu zijn de plannen van de eerste fase goedgekeurd door de gemeenteraad. Het ontwerp voorziet in een uitbreiding van het columbarium, het urnenveld en de aanleg van een strooiweide.

Fase 1 is de enige die concreet is nu.
Een lange laan met columbariumelementen zal de rechterzijde van het kerkhof omringen. Er komen 56 columbariumelementen met elk 4 nissen voor 2 urnen. Dit totaal van 448 urnen kan indien nodig op termijn verdubbeld worden.
De laan met columbariumelementen loopt over in twee rijen urnenvelden. Dit biedt plaats aan 432 urnen, onderverdeeld in gedenkplaten van 4 urnenkelders met plaats voor 2 urnen per kelder. Door de uitbreiding ontstaan ook 108 nieuwe plaatsen voor dubbele grafkelders.
Op het einde van de laan ligt de strooiweide. Hier komen enkele zitbanken, een herdenkingselement en een ceremoniële sokkel. Het geheel wordt ingekaderd in rustgevend groen.
Er werd een budget van 1.160.000 euro voorzien voor deze eerste fase. De bouwvergunning werd in de loop van de maand juni 2014 aangevraagd. Op 17 maart 2015 volgde de goedkeuring. De werken zullen eind 2015 starten (na periode 11 november). In een ideaal scenario kunnen de werken eind 2016 afgerond worden.
Fase 2 tot 4
De tweede fase omvat de creatie van een ceremoniële ruimte voor de laatste groet en de aanleg van een afscheidstuin met rustgevend water dat de kist begeleidt naar de laatste rustplaats van de overledene.
De derde fase is de renovatie van de oudste delen van het huidige kerkhof. De laatste fase omvat een volledige heraanleg van de ingang. Maar dit alles is nog lang niet zeker.

Terug naar nieuws

varu banner3