AAAContactRSS

bpost rouwzegel banner

Rouwbrieven

Als de datum, het uur en de plaats van de uitvaart bekend zijn, is het zaak om zo snel mogelijk de rouwbrieven op de post te doen. De uitvaartverzorger kan helpen met gepaste teksten en opmaak van de brief. Zorg ervoor dat bijzondere wensen, zoals bijvoorbeeld  een gift voor een goed doel in de rouwbrief komen te staan. De begrafenisondernemer zorgt ook vaak zelf voor het drukwerk bij rouwbrieven, dat levert namelijk veel tijdswinst op. Ook heeft de uitvaartondernemer rouwzegels van bpost al in voorraad. Ze worden verkocht per vel van 10 stuks (7,20 euro  - tarief 1 Nationaal - D+1 levering).

 

Adverteren?

Een rouwadvertentie is een aanvulling op de rouwbrieven. Meestal wordt een rouwbericht in een dagblad geplaatst om de mensen te bereiken van wie de adressen of telefoonnummers niet bekend zijn. Als er geen doodsbrieven worden verstuurd, kan het rouwbericht geplaatst worden als enige kennisgeving. Dit moet dan ook duidelijk worden vermeld in de advertentie. Ook andere wensen, zoals geen bloemen of bezoek, moeten duidelijk worden vermeld. De begrafenisondernemer zorgt ervoor dat de rouwadvertenties op de juiste manier in de kranten worden geplaatst. Onderschat echter niet de kosten van zo’n bericht.
Steeds meer families gaan dan ook over tot het plaatsen van rouwberichten op internet en de mogelijkheid tot condoleren. Dat kan via de website van de begrafenisondernemer zelf. Hij kan het bericht ook op meerdere websites plaatsen, de rubriek familieberichten op de nieuwe website van de Vlaamse Autonome Raad voor het Uitvaartwezen (www.familiebericht.be) dekt bijvoorbeeld heel Vlaanderen. Nu kan via internet natuurlijk iedereen condoleren of reageren. Onzinnige, commerciële of andere ongewenste reacties op familieberichten worden er echter op voorhand uitgefilterd door de uitvaartverzorger. De nabestaanden zijn dus wel degelijk beschermd.

Welke plechtigheid?

Ceremoniemeester

 

varu banner3