AAAContactRSS

bpost rouwzegel banner

Nieuws

Begraafplaatsen in de prijzen

Opnieuw zijn weer heel wat begraafplaatsen in de prijzen gevallen bij de wedstrijd Groene Lente. Deze wedstrijd wordt al meer dan 30 jaar georganiseerd door de VVOG (Vereniging voor Openbaar Groen). Gemeenten die nieuwe groenprojecten of voorbeeldstellende pesticidenvrije initiatieven hebben gerealiseerd, kunnen meedoen. Een overzicht van de winnaars in 2011: in de categorie 'omgevingsgroen' is Beveren met de begraafplaats Haasdonk 2de laureaat, de gemeente Tielt is 5de laureaat met begraafplaats

Meer...

Afscheidsruimtes in Puurs

Op de kerkhoven van Liezele en Ruisbroek komen dit jaar aparte afscheidsruimtes. De gemeente Puurs bouwt ze tegen eind 2012. De afscheidsruimte biedt beschutting aan de nabestaanden die nog afscheid willen nemen voor de kist in het graf gaat of de urne in het columbarium wordt gezet. Ook zal de gemeente op deze kerkhoven nieuwe hoofdpaden aanleggen in klinkers.

Meer...

Geen koffietafel

Opnieuw is recent een overlijdensbericht in de krant verschenen met de mededeling dat er na de uitvaart geen koffietafel is. De reden: wie koffie had gewenst, had tijd genoeg om die met de betrokkene te komen drinken. Het eerste bericht met een dergelijke tekst verscheen in november 2011, het werd een grote hit op internet. Het tweede rouwbericht is hier duidelijk op geïnspireerd. Of dit een nieuwe trend gaat worden, is nog even afwachten.

Meer...

Even pauze

Wegens zeer drukke werkzaamheden in en om de eindejaarsperiode zijn de onafhankelijke Vlaamse begrafenisondernemers niet in staat om vragen te beantwoorden of actuele nieuwtjes te voorzien voor deze website. Om deze periode te overbruggen, staan er vier nieuwe dossiers op de site.
* In het dossier over funeraire symbolen krijgt u uitleg over de betekenis van allerhande afbeeldingen
* In het dossier over doodskisten vindt u de laatste ontwikkelingen: van flatpack tot milieuvriendelijk

Meer...

72 miljoen graven online

De Engelstalige website www.findagrave.com lijst maar liefst 72 miljoen graven op inclusief foto’s, biografieën en datums. Indrukwekkend! Voor genealogen die bijvoorbeeld op zoek zijn naar familie overzee is dit een absolute schatkamer. In de ‘catalogus’ staan namelijk niet alleen Amerikaanse begraafplaatsen, maar ook kerkhoven uit minder toegankelijke landen als Jemen, Bolivië, Noord-Korea en Benin. België staat uiteraard ook in deze lijst.
Hoe komen ze

Meer...

varu banner3