AAAContactRSS

corona direct

Nieuws

Schuilhuisjes op begraafplaatsen Herne

De gemeente Herne installeert schuilhuisjes op haar begraafplaatsen. Hier was de primeur voor het kerkhof van Herfelingen. Nu staan ze ook op de kerkhoven van Herne, Kokejane en Sint-Pieters-Kapelle. Ze doet dit op vraag van de nabestaanden, die extra beschutting tegen het slechte weer wel kunnen gebruiken.

Meer...

Overkapping op kerkhoven Maasmechelen

Het gemeentebestuur van Maasmechelen wil op de begraafplaatsen van de negen deelgemeenten een moderne afscheidsplek creeëren. De begraafplaatsen van Mechelen-aan-de- Maas en Eisden-Tuinwijk zijn als eerste aan de beurt. Zij krijgen dit najaar een moderne overkapping. Een stalen constructie met zeildoek zal ervoor zorgen dat de nabestaanden ongehinderd door de weersomstandigheden een laatste groet kunnen brengen. Wanneer de andere kerkhoven aan de beurt zijn, is nog niet duidelijk.

Meer...

Lichaam Michel Daerden gerepatrieerd

De publieke uitvaartplechtigheid voor de Waalse politicus Michel Daerden (62) zal op maandag 13 augustus om 9 uur worden gehouden in het Luikse crematoriumcomplex van Robermont. Daarna wordt de urne in intieme kring bijgezet in het familiegraf. Oud-minister Daerden overleed op 5 augustus in het zuiden van Frankrijk na een dubbele hartaanval. Rouwregisters zijn geopend in de Waalse gemeenten Ans, Seraing en Herstal. Het lichaam van Daerden zal vandaag (donderdag 9 augustus) worden gerepatrieerd

Meer...

Banktegoeden langer geblokkeerd

Een nieuwe regeling die sinds 1 juli van kracht is, zorgt voor een langere blokkering van banktegoeden na een overlijden. In dit nieuwe dossier leest u hoe het zit en wat u kan doen.

 Als iemand overlijdt, worden zijn of haar bankrekeningen geblokkeerd. Om deze tegoeden te laten vrijgeven, heb je een akte of attest van erfopvolging nodig. Dit document wordt opgemaakt door de notaris of de ontvanger van successierechten.
Met dit document kunnen

Meer...

Drugs bewaard op kerkhof

Een Mexicaanse drugsbende gebruikte het lokale kerkhof om marihuana op te slaan. Militairen van het leger vonden maar liefst 2,2 ton verspreid over verschillende graven in Los Villa Nueva. De drugs was verpakt in 214 pakketjes en lag al klaar om de grens over gesmokkeld te worden naar de Verenigde Staten. Het dorpje ligt in gewelddadig gebied. Drugskartels vechten hier onderling uit wie de controle heeft over de beste smokkelroutes naar de VS.

Meer...

varu banner3