AAAContactRSS

bpost rouwzegel banner

Nieuws

Opendeurdag in Poperinge

Uitvaartcentrum Demuys organiseert op zondag 9 september een opendeurdag. Iedereen is welkom van 10 tot 18 uur. Het adres: Duinkerkestraat 143 in Poperinge.

Meer...

Studiedag 'Groene Begraafplaatsen'

Op 25 september organiseert de Vereniging voor Openbaar Groen tijdens de Green Expo in Gent een studiedag over 'Groene Begraafplaatsen'. Veel steden en gemeenten nemen steeds meer initiatieven om hun begraafplaatsen te vergroenen. Niet alleen het feit dat gemeenten vanaf 1 januari 2015 geen bestrijdingsmiddelen meer mogen gebruiken speelt hierbij een rol. Groene begraafplaatsen worden ook vaker ontmoetingsruimten en evolueren naar volwaardige groene ruimten binnen de gemeente. Deze duurzame ontwikkeling

Meer...

Uit de tijd vallen

Het nieuwe boek ‘Uit de tijd vallen' verkent in precieze en tegelijkertijd poëtische taal de pijn en het verdriet van ouders die een kind verloren hebben. Vijf jaar na de dood van zijn in de oorlog gesneuvelde zoon Uri slaagt David Grossman op ongeëvenaarde wijze in deze bijna onmogelijke onderneming. Waar het nodig is zelfs met vertwijfelde humor.

Na het avondeten staat hij plotseling op, neemt afscheid van zijn vrouw en vertrekt naar ‘daar’ om –

Meer...

Maand minder voor aangifte erfenis

Sinds 1 augustus is de termijn voor het indienen van een aangifte van een erfenis met 1 maand verkort: van 5 naar 4 maanden, te rekenen vanaf de dag van het overlijden in België. Voor een overlijden binnen Europa is de termijn 5 maanden, voor een overlijden buiten Europa 6 maanden. Belangrijk is dat met het inkorten van de termijn voor het indienen van de aangifte voor de erfenis ook de termijn van betaling met 1 maand is verkort. Successierechten moeten nu binnen 6 maanden na overlijden

Meer...

Schuilhuisjes op begraafplaatsen Herne

De gemeente Herne installeert schuilhuisjes op haar begraafplaatsen. Hier was de primeur voor het kerkhof van Herfelingen. Nu staan ze ook op de kerkhoven van Herne, Kokejane en Sint-Pieters-Kapelle. Ze doet dit op vraag van de nabestaanden, die extra beschutting tegen het slechte weer wel kunnen gebruiken.

Meer...

varu banner3