AAAContactRSS

bpost rouwzegel banner

Nieuws

Erfgoeddag op 24 april: reserveer nu al

Op zondag 24 april is het weer Erfgoeddag. Een hele dag lang kun je in heel Vlaanderen en Brussel terecht voor een fantastisch en veelzijdig erfgoedaanbod. Je gastheren zijn onder andere musea, archieven, erfgoedbibliotheken, heemkundige kringen, maar ook begrafenisondernemers en funeraire specialisten. We maken een funeraire selectie uit het enorme aanbod. Vergeet vooral niet tijdig te reserveren bij heel wat van deze activiteiten.
Alle info op: www.erfgoeddag.be. Daar vind

Meer...

'Grafshuttles' op kerkhof

De stad Brussel zet golfkarretjes in om de begraafplaatsen van Laken en Brussel-Evere beter toegankelijk te maken. Het zijn elektrische 'grafshuttles' die een jaar lang worden getest. De karretjes hebben zes zitplaatsen en mogen niet harder rijden dan 10 km/u. De stad speelt zo niet alleen in op de vraag van minder mobiele mensen, maar ook toeristen zouden er gebruik van kunnen maken voor gegidste tochten. De begraafplaatsen hebben immers een behoorlijke oppervlakte: Laken is 6,3 ha groot en Brussel-Evere

Meer...

Strijd in Aalst gaat gewoon door

Morgen (donderdag 14 april) wordt de eerste steen gelegd voor het nieuwe crematorium in Aalst. De actiegroepen staken hun juridische strijd echter niet. De vzw Red de Erpe- en Siesegemkouter ziet geen enkele reden voor een feestje, zo blijkt uit een open brief.
"Op 14 april wordt de eerste steen gelegd voor de bouw van het crematorium op de Siesegemkouter. Dit zal uiteraard gepaard gaan met festiviteiten en veel speeches waarin de voorstanders – zeker de politici van de aalsterse meerderheid

Meer...

Uitzicht wil naar 4.000 crematies

Het Kortrijkse crematorium Uitzicht heeft vorig jaar 3.065 crematies verricht. Dat zijn er 2,4% meer dan in 2014. Dat is tevens het maximum toegestane aantal volgens de milieuvergunning. Een aanvraag tot aanpassing van deze vergunning naar 4.000 crematies op jaarbasis is al in behandeling. Uitzicht verzorgde in 2015 ook 496 uitvaartdiensten en 130 familiemaaltijden (met 4.451 gasten).

Meer...

Ontruiming graven in Destelbergen

De niet-geconcedeerde graven van de jaren 1972 tot 1979 op de begraafplaats van Destelbergen worden vanaf 1 februari 2017 ontruimd. Het betreft 114 graven in volle grond (zonder concessie). Een gedetailleerde lijst en overzichtsplan kan je hier raadplegen. Vanaf 1 augustus 2016 kunnen de nabestaanden de grafmonumenten of voorwerpen weghalen. 

Info
Dienst burgerlijke stand
burgerlijke.stand@destelbergen.be of t 09 218 92 75

Meer...

varu banner3