AAAContactRSS

bpost rouwzegel banner

Nieuws

Rouwregisters Raveel geopend

In het Raveelmuseum in Machelen en het gemeentehuis van Zulte zijn rouwregisters geopend voor de overleden kunstenaar Roger Raveel. De begrafenisplechtigheid voor Roger Raveel is voorzien op zaterdag 9 februari. De uitvaart zal om 11 uur plaatsvinden in de Parochiekerk St-Michiel, Cornelius en Ghislenus in Machelen (Zulte). Nadien wordt Roger Raveel naar zijn laatste rustplaats gebracht op het oud kerkhof van Machelen.

Meer...

Wateroverlast op kerkhoven

Vanwege de snelle dooi en de vele regen kampen een aantal kerkhoven met wateroverlast. Zo staan er op kerkhof van Ichtegem al graven onder water. De gemeente wil een greppel graven om het water af te voeren. Het Kortrijkse Sint-Janskerkhof is dan weer veranderd in een modderpoel. Er zijn al extra planken gelegd om het toch nog een beetje toegankelijk te houden. Aangezien het de komende week blijft regenen, zal het er niet beter op worden.

Meer...

Carnavalshit in uitvaartcentrum

De Nederlanders zijn geschokt over de opname van een carnavalshit in een uitvaartcentrum. De artiesten Jochem van Gelder en Ron Bons zochten de perfecte locatie voor hun lied 'Lekker Leven' en vonden die bij uitvaartondernemer Schrijen uit Boxmeer (Brabant). De videoclip begint met een speech tijdens een uitvaartdienst, maar al snel blijkt dat het geen gewone dienst is. De negatieve reacties op YouTube zijn niet mis, maar de makers en de ondernemer blijven bij hun boodschap: geniet van het leven

Meer...

Begrafenisstoet haalt hamburger

De laatste wens van de op 88-jarige leeftijd overleden Amerikaan David S. Kime Jr was om met zijn begrafenisstoet even te stoppen bij zijn favoriete hamburgerrestaurant in York (Pennsylvania). Hij at daar namelijk elke dag een hamburger. En dus hield de stoet onderweg naar de begraafplaats even halt bij de drive-trough van de Burger King om 40 Whopper Jr. burgers te bestellen voor de naasten. De allerlaatste hamburger van de Amerikaan werd op zijn doodskist geplaatst.
Bekijk het filmpje:

Meer...

Naar één tarief successierechten?

Open VLD wil de successierechten hervormen. Vandaag zijn die complex en onrechtvaardig, zo stelde voorzitter Gwendolyn Rutten tijdens haar nieuwjaarsspeech afgelopen weekend. Het idee is om hetzelfde te doen als met de schenkings- en registratierechten: vereenvoudigen. In plaats van drie categorieën voor successierechten zou dit worden teruggebracht naar één tarief. Dat tarief zou voor iedereen hetzelfde zijn, ongeacht wie de erfenis krijgt. Let wel: dit is nog maar een idee

Meer...

varu banner3