AAAContactRSS

corona direct

Nieuws

Wagen ramt begrafenisonderneming

Een slippende wagen ramde afgelopen weekend de gevel van begrafenisonderneming Beyne-Baerts uit Heusden-Zolder. Het gat in de etalage is inmiddels gedicht met houten schotten. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf, maar kwam niet ver. De politie heeft inmiddels het rijbewijs van de 28-jarige coureur ingetrokken.

Meer...

Gratis pendel naar kerkhof geschrapt

Vanaf maandag 25 februari rijdt er geen gratis taxipendel meer naar de stedelijke begraafplaats van Mechelen. De stad besliste vorig jaar deze gratis taxi’s in te leggen om het afgebouwd busaanbod van De Lijn in Mechelen te compenseren. Na een evaluatieperiode werd echter beslist het project niet te verlengen omwille van een te beperkt gebruik van het aanbod, waardoor de kosten niet opwegen tegen het aanbod.
 De dichtstbijzijnde bushalte voor het kerkhof is op de Liersesteenweg

Meer...

Grieken besparen op begrafenis

De economische crisis in Griekenland heeft ook gevolgen voor de uitvaartsector. De Grieken kunnen een begrafenis niet meer betalen. De gemeentelijke autoriteiten hebben de tarieven voor de begraafplaatsen al verlaagd, maar dat helpt niet. Het is zelfs zo erg dat sommigen hun overleden dierbaren in het ziekenhuis laten liggen om zo de kost voor een begrafenis te voorkomen. Anderen begraven hun naasten wel, maar hebben geen geld voor een marmeren grafzerk. Daardoor overwoekeren de graven al snel

Meer...

Oostende beboet rouwende families

De Vlaamse beroepsvereniging voor begrafenisondernemers Varu vraagt het gemeentebestuur van Oostende om wat meer compassie te tonen met rouwende families. Sinds kort bestaat er een parkeerverbod aan de Onze Lieve Vrouw ter Duinenkerk in de Dorpstraat. Varu kan zich echter niet aan de indruk onttrekken dat de politie vooral boetes uitschrijft tijdens uitvaartdiensten. Het bord waarop het parkeerverbod is aangeduid, staat zeer slecht opgesteld. Eén bord aan de zeedijk en dan niets meer tot

Meer...

Prins carnaval in kostuum begraven

Prins Carnaval Ronny I van het Nederlands Limburgse Mheer zal morgen (dinsdag 18 februari) in vol ornaat worden begraven: in zijn prinsenkostuum met de prinsenscepter. De 39-jarige man overleed afgelopen woensdag onverwacht na de afsluiting van het carnaval. Carnavalsvereniging de Sjravelerre reageerde aangeslagen en vol ongeloof op het nieuws. Hij kreeg niet de kans om af te treden als prins en daarom blijft hij voor altijd onze prins, zo maakte de vereniging bekend.

Meer...

varu banner3