AAAContactRSS

corona direct

Nieuws

Herdenkingen busongeval Sierre

Woensdag 13 maart is het dramatische busongeval in het Zwitserse Sierre precies een jaar geleden. Daarbij vielen 28 Belgische slachtoffers, onder wie 22 schoolkinderen. Heverlee herdenkt zijn doden op 13 maart om 16 uur met een misviering in de kapel van het Heilig-Hartinstituut. De plechtigheid vindt plaats in intieme kring. Enkel de schoolgemeenschap en de betrokken families zijn uitgenodigd. Na de mis wordt op het speelplein aan de Sint-Lambertuskerk een gedenkmonument onthuld.  Op donderdag

Meer...

Paster Pype tijdelijk gesloten

De stedelijke begraafplaats Paster Pype in Oostende is tijdelijk gesloten tot en met vrijdag 22 maart. Op de begraafplaats worden onderhoudswerken uitgevoerd die kaderen in de verdere renovatie en de omvorming tot een groenere begraafplaats.

Meer...

Marathon ter nagedachtenis

De Werkgroep Verder vraagt aandacht voor een bijzondere marathonpoging op 7 maart. Philip verloor twee jaar geleden een collega-vriendin Herlinde door zelfdoding. Om letterlijk en figuurlijk stappen te zetten in zijn rouwproces loopt hij op 7 maart een marathonpoging ter nagedachtenis. De vriendin kwam vaak aan de Watersportbaan in Gent lopen. Philip schreef zich in bij de organisatie Be a Hero for one Day en ging de uitdaging aan om aan dezelfde Watersportbaan een marathon te lopen. In nagedachtenis

Meer...

Opendeurdag in Aartrijke

Uitvaartcentrum Allemeersch - van Varu-leden Kristof Allemeersch en Marie-Ann Vanrafelghem - houdt op zaterdag 9 maart en zondag 10 maart een opendeurdag ter gelegenheid van de opening van de nieuwe aula. U bent van harte welkom in de Steenstraat 1 in Aartrijke van 14 tot 17 uur. De aula is groot genoeg om alle familie en vrienden van de dierbare overledene in alle sereniteit te ontvangen voor een uitvaartplechtigheid.

Meer...

Meulewal weert verkeer

Begraafplaats Meulewal in Eine (Oudenaarde) zal met paaltjes worden afgesloten voor autoverkeer. Alleen voetgangers en fietsers kunnen nog op de paden komen. Ook wordt bekeken of er een hek kan worden geplaatst om het kerkhof ’s nachts volledig af te kunnen sluiten. Het oorspronkelijke plan, een nieuwe omheining rond de stedelijke begraafplaats, is afgeschoten wegens te duur. De gemeente verwacht met de maatregelen vandalisme en diefstallen tegen te gaan.

Meer...

varu banner3