AAAContactRSS

bpost rouwzegel banner

Nieuws

Concessies duurder in Meulebeke

De gemeente Meulebeke heeft de tarieven voor concessies sinds 1 april verhoogd met 100 euro. Dit in verband met de heraanleg van onkruidwerende paden op de begraafplaats. Het onderhoud van het kerkhof zonder pesticiden is duurder, zo verklaart de gemeente de prijsverhoging. Een concessie voor een columbarium voor 25 jaar kost 1.000 euro, een urnenkelder 1.350 euro en een grafkelder 1.600 euro.

Meer...

Werken begraafplaatsen Roeselare

Maandag 25 maart starten werken op de begraafplaatsen van Roeselare. Op de begraafplaats van Beveren verdwijnen 100 graven. Op het oude kerkhof in de Blekerijstraat worden 200 graven geruimd. De geruimde grafzerken worden vervangen door groen. Zo worden de begraafplaatsen meer omgebouwd naar een parkachtige omgeving. De ‘opfrisbeurt’ zal in totaal dertig werkdagen duren.

Meer...

Ontruimingen Dendermonde en Schoonaarde

Het stadsbestuur van Dendermonde laat vanaf 1 juni een aantal percelen ontruimen op de begraafplaatsen van Dendermonde en Schoonaarde. In Dendermonde gaat het om graven op het perceel achter het urnenveld waarvan de looptijd verstreken is. In Schoonaarde worden de gewone graven waarvan de overledenen begraven werden voor 1998 ontruimd. Nabestaanden kunnen de concessies wel nog verlengen of gewone grond omzetten naar een concessie. Dat moet voor 1 juni aangevraagd worden bij de dienst burgerlijke

Meer...

Actiecomité stopt grafontruimingen

Het actiecomité 'Stop de legale grafschennis' dat tegen de ontruimingen is op de begraafplaatsen van Heusden-Zolder heeft zijn eerste slag thuis gehaald. De ontruiming van ruim 800 graven op de kerkhoven Bolderberg en Berkenbos wordt met een jaar uitgesteld. De gemeente kampt met plaatsgebrek en zou graag de begraafplaatsen herinrichten. De werken zouden begin april starten, maar dat was buiten de inwoners gerekend. Zij pikken het niet dat hun dierbare nabestaanden in een massagraf worden

Meer...

Vergunning crematorium Uitzicht vernietigd

De Raad van State heeft de milieuvergunning voor het crematorium Uitzicht in Hoog-Kortrijk vernietigd. Dit vanwege een andere interpretatie van de wetgeving op de ruimtelijke ordening (een uitzonderingsbepaling in een woonzone). De Vlaamse minister voor milieu, Joke Schauvliege, heeft nu vijf maanden de tijd om een nieuwe milieuvergunning af te leveren, gebaseerd op de nieuwste Codex Ruimtelijke Ordening.
Buurtbewoners zijn al jaren bezig met juridische procedures tegen Uitzicht. Eerder werd

Meer...

varu banner3