AAAContactRSS

corona direct

Nieuws

227 graven weg in Hoogstraten

Hoogstraten gaat 227 graven ontruimen op het kerkhof. Dit vanwege ernstig plaatsgebrek. Jaarlijks worden 20 personen begraven en 20 personen bijgezet in het columbarium of het urnenveld. Na de ruiming is er weer voldoende plaats voor 7 à 8 jaar. Daarbij komt dat het stadsbestuur de nabestaanden van alle overledenen gelijk wil behandelen. Daarom worden alle graven van voor 1970 waar geen concessie op rust verwijderd. De ruiming zal in twee fasen verlopen. Nu al worden de graven verwijderd

Meer...

Publiek gezocht voor 'Een laatste groet'

De opnames voor het tv-programma ‘Een laatste groet’ beginnen binnenkort. Gastheer Bart Peeters zoekt nog publiek voor de studio in augustus, september en oktober. Ook in de tweede reeks van dit programma zal telkens één bekende Vlaming zijn eigen uitvaart bijwonen. Drie komieken zorgen voor een hilarische uitvaart. Kleppers als Joost Vandecasteele, Bart Cannaerts, Tom Waes en Dimitri Leue hebben hun medewerking al bevestigd. Inschrijven kan via deze link:
http://www

Meer...

Koninklijke crypte geopend

Vanwege de herdenking van de sterfdag van koning Boudewijn is vandaag (31 juli) de koninklijke crypte geopend in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Laken. Het publiek kan de crypte bezoeken na het vertrek van de koninklijke familie en de oudstrijders. Een bezoek blijft mogelijk tot 17 uur. Lukt het vandaag niet, dan is de crypte elke zondag geopend van 14 tot 17 uur. Op www.monarchie.be staan nog meer data voor een mogelijk bezoek.

Meer...

Vakantietip: rouwkoetsenmuseum

Wie naar Barcelona gaat deze zomer kan een bijzonder museum bezoeken: het rouwkoetsenmuseum (museu  carrosses funebres). Het bezit een collectie van 13 rouwkoesten die werden gebruikt aan het einde van de 19de eeuw en in de eerste helft van de 20ste eeuw. Het zijn veel koetsen in de Franse stijl, zoals de Imperial, Gotica en Gran Doumond. De berlin, beter bekend als La vidua (de weduwe), is het bekendste museumstuk. Ook 9 vroege gemotoriseerde rouwvoertuigen zijn er te bewonderen. De collectie

Meer...

Koperdiefstallen op begraafplaatsen

Dieven hebben in het weekend van 13 en 14 juli meer dan 100 koperen ornamenten gestolen op de kerkhoven van Herentals en Grobbendonk. Ze rukten de urnenvaasjes van de nissen bij het columbarium. De vaasjes die vastgeboord zaten, kregen ze minder gemakkelijk los waardoor heel wat schade is veroorzaakt. In Grobbendonk zijn er een veertigtal gepikt, in Herentals meer dan zeventig. De nabestaanden reageren bedroefd.

Meer...

varu banner3