AAAContactRSS

bpost rouwzegel banner

Nieuws

Graven in Essen weg na 1 februari

De gemeente Essen start na 1 februari met het ontruimen van graven op de begraafplaatsen van Wildert en Centrum. Dit betreft graven in volle grond die meer dan 20 jaar oud zijn. In Centrum gaat het over 813 graven en op Wildert over 505 graven. Nabestaanden die alsnog een concessie van 20 jaar willen, hebben tot en met 31 januari de tijd om die schriftelijk aan te vragen bij het college van burgemeester en schepenen. De kostprijs van zo'n concessie bedraagt 115 euro per vierkante meter. De stoffelijke

Meer...

Veranderingen in successierechten

De tarieven voor successierechten waren al een Vlaamse bevoegdheid, maar vanaf januari int het Vlaams Gewest nu ook de successierechten. Dat heeft toch een aantal niet zo gunstige gevolgen, zo blijkt uit een artikel uit de krant De Tijd. We zetten ze op een rijtje:
1. Forfait voor schulden en begrafeniskosten
Bij kleine nalatenschappen mogen de schulden geraamd worden zonder dat de effectieve schuld moet worden aangetoond. Het forfait hiervoor bedraagt 1.500 euro voor zaken als ziekenhuisrekeningen

Meer...

Secretariaat gesloten

Het 'websecretariaat' van deze site is vanwege de feestdagen gesloten tot en met 11 januari. U vindt dus even geen recente nieuwtjes op dit adres. U kan gerust mails blijven sturen en vragen stellen over het regelen van een uitvaart of over de uitvaartsector zelf, maar deze zullen pas worden beantwoord na 11 januari.

Hele fijne feestdagen toegewenst!

Het team van allesoveruitvaart.be

Meer...

Nieuw dossier: uitvaartmuziek

Nu steeds meer mensen kiezen voor een heel persoonlijke invulling van een uitvaart wordt de keuze van muziek ook steeds belangrijker. Het nieuwste dossier op deze website geeft je antwoord op een aantal belangrijke vragen:
1. Hoe kies je muziek voor een uitvaart?
2. Wat is gepast in een kerk en is er verschil met een burgerlijke afscheidsplechtigheid?
3. Wanneer speel je muziek tijdens de plechtigheid? En hoeveel muziek is nodig (aantal nummers)?
4. Wanneer kies je best voor

Meer...

Camera's vervangen bewakers

Het stadsbestuur van Roeselare investeert volgend jaar in camerabewaking op de oude stedelijke begraafplaats in de Blekerijstraat. Deze camera’s zullen de nachtelijke patrouilles door een beveiligingsfirma moeten vervangen. De kostprijs van deze operatie bedraagt zo’n 15.000 euro.

Meer...

varu banner3