AAAContactRSS

bpost rouwzegel banner

Nieuws

Veranderingen in successierechten

De tarieven voor successierechten waren al een Vlaamse bevoegdheid, maar vanaf januari int het Vlaams Gewest nu ook de successierechten. Dat heeft toch een aantal niet zo gunstige gevolgen, zo blijkt uit een artikel uit de krant De Tijd. We zetten ze op een rijtje:
1. Forfait voor schulden en begrafeniskosten
Bij kleine nalatenschappen mogen de schulden geraamd worden zonder dat de effectieve schuld moet worden aangetoond. Het forfait hiervoor bedraagt 1.500 euro voor zaken als ziekenhuisrekeningen

Meer...

Secretariaat gesloten

Het 'websecretariaat' van deze site is vanwege de feestdagen gesloten tot en met 11 januari. U vindt dus even geen recente nieuwtjes op dit adres. U kan gerust mails blijven sturen en vragen stellen over het regelen van een uitvaart of over de uitvaartsector zelf, maar deze zullen pas worden beantwoord na 11 januari.

Hele fijne feestdagen toegewenst!

Het team van allesoveruitvaart.be

Meer...

Nieuw dossier: uitvaartmuziek

Nu steeds meer mensen kiezen voor een heel persoonlijke invulling van een uitvaart wordt de keuze van muziek ook steeds belangrijker. Het nieuwste dossier op deze website geeft je antwoord op een aantal belangrijke vragen:
1. Hoe kies je muziek voor een uitvaart?
2. Wat is gepast in een kerk en is er verschil met een burgerlijke afscheidsplechtigheid?
3. Wanneer speel je muziek tijdens de plechtigheid? En hoeveel muziek is nodig (aantal nummers)?
4. Wanneer kies je best voor

Meer...

Camera's vervangen bewakers

Het stadsbestuur van Roeselare investeert volgend jaar in camerabewaking op de oude stedelijke begraafplaats in de Blekerijstraat. Deze camera’s zullen de nachtelijke patrouilles door een beveiligingsfirma moeten vervangen. De kostprijs van deze operatie bedraagt zo’n 15.000 euro.

Meer...

Hofheide schenkt aan goede doelen

Het crematorium Hofheide in Holsbeek recupereert metalen (juwelen, prothese) uit de verbrandingsresten na crematies. De resultaten van 2013 waren goed voor een opbrengst van 4.000 euro. Hofheide heeft die nu geschonken aan goede doelen. Vier instellingen kregen elk 1.000 euro: Rozemarijn uit Haacht, Huize De Veuster uit Tremelo, Het Balanske uit Tielt-Winge en Huize Eigen Haard uit Aarschot. Het geld zal worden gebruikt voor bouwprojecten.

Meer...

varu banner3