AAAContactRSS

corona direct

Nieuws

Paardenbloemen op begraafplaats

Enkele Waregemnaars klagen over het onkruid op de begraafplaats aan de Deerlijkseweg. Paardenbloemen en ander onkruid ontsieren de grasakker en de graven. Ook zou er zwerfvuil liggen. Burgemeester Kurt Vanryckeghem stelt dat de groendienst regelmatig voor het onderhoud zorgt. Hij zal echter de groendienst opdragen om iets aan het onkruid te doen. De netheid van dit kerkhof is namelijk één van de grote troeven en dat moet ook zo blijven, vindt de burgemeester.

Meer...

Begraafplaatsen Avelgem online

De gemeente Avelgem heeft haar begraafplaatsen online gezet. Je kan overleden dierbaren zoeken op familienaam en voornaam op Outrijve, Bossuit, Waarmaarde en Kerkhove. Niet alleen graven zijn in het overzicht opgenomen, ook de urnenvelden en het columbarium. De gegevens worden weergegeven in een tabel. Klik je op die tabel een naam aan, dan wordt op de kaart ingezoomd waar de dierbare ligt begraven. Virtueel graven bezoeken kan dus voortaan op www.avelgem.be/begraafplaatsen.

Meer...

Adinkerke wil begraafplaats opknappen

Nu De Panne heeft gekozen om zo'n 3 miljoen euro te investeren in de herinrichting van de begraafplaats vraagt Adinkerke ook om een opknapbeurt van haar begraafplaats. De inwoners van Adinkerke klagen al jaren over de verkommering en verwaarlozing van hun kerkhof. Aangezien het project in De Panne mee wordt betaald met belastinggeld van Adinkerke vindt de dorpsraad dat het kerkhof van Adinkerke ook moet worden meegenomen in het project. Overigens is het project in De Panne omstreden. De begraafplaats

Meer...

Brugge gaat Europees

Brugge doet dit jaar voor het eerst mee met de Europese Week van de Begraafplaatsen: 29 mei tot 6 juni. Op vijf locaties worden gratis geleide rondleidingen aangeboden. De stad is immers fier op haar funeraire erfgoed. De volgende sites komen aan de beurt:
    * zaterdag 29 mei om 14u: het kerkhof van Sint-Andries (Gistelse Steenweg, 8200 Brugge)
    * zondag 30 mei om 14u: het kerkhof van Ver-Assebroek (Pastoor Verhaegheplein, 8310 Brugge)
   

Meer...

Kortrijk is procedures beu

Intercommunale Psilon en de stad Kortrijk hebben genoeg van de juridische procedures tegen de bouw van het nieuwe crematorium in Hoog Kortrijk. Afgelopen donderdag werd op de Kortrijkse rechtbank gepleit over de milieustakingsvordering die 185 buurtbewoners hadden ingediend. De rechter doet hierover op 27 mei uitspraak. Psilon heeft op haar beurt een vordering ingediend wegens tergend en roekeloos geding tegen het actiecomité Samen Sterk. Uitstel van de bouw en de uitbating van het crematorium

Meer...

varu banner3