AAAContactRSS

bpost rouwzegel banner

Nieuws

Middelkerke doet mee met Oostende

Meer...

Week van de begraafplaatsen

Steeds meer gemeenten nemen deel aan de Week van de Begraafplaatsen. Ook de activiteiten zijn veel meer gevarieerd. Naast gegidste wandelingen op begraafplaatsen, leveren ook toneelspelers, biologen, dichters en muzikanten hun bijdrage. Hieronder alvast een greep uit de activiteiten van zaterdag 29 mei tot en met zondag 6 juni. Voor de meeste is vooraf inschrijven noodzakelijk.

* Op 28, 29 en 30 mei wordt in Sint-Amandsberg een openluchttoneel opgevoerd onder de titel 'Het Campo Santo

Meer...

Huldedienst voor Bobbejaan

De afscheidsplechtigheid voor Bobbejaan Schoepen wordt gehouden op zaterdag 29 mei om 12 uur. De familie kiest voor een korte ceremonie en een muzikaal eerbetoon aan de overleden volksheld in een grote circustent aan de Waagnatie in Antwerpen. De plechtigheid zal voor iedereen toegankelijk zijn. Wie geen zitje weet te bemachtigen in de tent, kan buiten kijken op een groot scherm. Na de plechtigheid wordt de kist van Bobbejaan Schoepen rondgereden in een koets met paard voor een laatste groet.

Meer...

Begraafplaats Relst opgeknapt

De gemeente Kampenhout is met de sanerings- en herinrichtingswerken op de begraafplaats van Relst gestart. Zo wordt onder meer voorzien in de aanleg van een nieuw urnenveld, een verdiepte strooiweide met mogelijkheid tot naamgravure op een afscheidstafel, de bouw van een nieuw columbarium, de heraanleg van het kinderperk en ereperk alsook de oprichting van een herdenkingszuil oud-strijders. Er komt ook een sanitaire voorziening en een overdekking aan de groetruimte. Om het sacrale en rustgevend

Meer...

Kerkhofdieven actief

Meer...

varu banner3