AAAContactRSS

bpost rouwzegel banner

Nieuws

Informatievergadering Bassevelde

Op dinsdag 30 augustus wordt een informatieavond gehouden over de aanleg van de nieuwe parkbegraafplaats in Bassevelde. De werken hiervoor starten op 5 september. Het nieuwe kerkhof krijgt een strooiweide, columbarium en urnenveld. Als het weer meezit, kunnen de eerste begrafenissen in mei 2012 worden uitgevoerd. Kostenplaatje: 1 miljoen euro. De informatievergadering begint om 19.30 uur in de parochiezaal van Bassevelde.

Meer...

Kerkhof Wiekevorst uitgebreid

Begraafplaats Wiekevorst in Heist-op-den-Berg wordt flink uitgebreid. Het nieuwe gedeelte heeft ruimte voor 225 graven, een urnenveld met 178 urnen en er komt een afscheidsluifel. Met het aanplanten van onder meer taxushagen, beuken en treurwilgen zal het kerkhof ook een stuk groener worden. Zitbanken en waterpunten zijn eveneens voorzien. De paden worden niet verhard, maar met kiezels aangelegd. Het prijskaartje hiervoor bedraagt ruim 430.000 euro. De gemeente wil alle kerkhoven tegen eind 2012

Meer...

Hoofdingang Kuurne afgesloten

De hoofdingang van de begraafplaats van Kuurne wordt heraangelegd. De werken starten na het bouwverlof. Vanaf 16 augustus tot 31 oktober is de begraafplaats niet meer toegankelijk via de hoofdingang in de Kasteelstraat. De toegang blijft wel mogelijk via Nieuwenhuyse.

Meer...

Alternatieve technieken onderzocht

Een uitvaart volgens een nieuwe techniek, resomeren of cryomeren, levert een aanzienlijke milieubesparing op. Dat heeft het prestigieuze instituut TNO uitgezocht op vraag van de Nederlandse uitvaartmultinational Yarden. Volgens het TNO-onderzoek is de totale milieu-impact van begraven het grootst, gevolgd door cremeren. Deze impact bij cryomeren en resomeren is veel kleiner. De externe maatschappelijke kosten (milieubelasting wordt uitgedrukt in externe kosten middels de 'schaduwprijzenmethode')

Meer...

Wandelingen Schoonselhof

De vzw Grafzerkje organiseert op zaterdag 13 augustus een begeleid bezoek aan de Antwerpse begraafplaats Schoonselhof. De wandeling duurt een kleine drie uur. Wie mee wil wandelen, meldt zich om 13.15 uur aan de Krijgsbaan in Hoboken. Vooraf inschrijven is wel verplicht. Dan kan bij bij Jacques Buermans op het nummer 03 289 16 03 of via e-mail: jacques.buermans@scarlet.be. De prijs is 5 euro per persoon, leden van de vzw Grafzerkje betalen 3 euro. Op zaterdag 10 september wordt opnieuw een geleid

Meer...

varu banner3