AAAContactRSS

bpost rouwzegel banner

Nieuws

Deze website is niet meer actueel

VARU is als beroepsvereniging opgegaan in Uitvaartunie Vlaanderen. Alle websites die worden beheerd door VARU zullen dan ook verdwijnen en worden niet langer geactualiseerd. De nieuwe website van Uitvaartunie Vlaanderen is te vinden op: www.uitvaartunie.vlaanderen.

Heeft u een vraag over het beroep of over de sector dan kan u terecht op de nieuwe website. Ook daar is een rubriek veelgestelde vragen en ook daar kan u uw vraag per mail stellen.

Meer...

Standpunt Uitvaartunie over 'duurdere begrafenissen'

Het klopt dat de tarieven voor begrafenissen in tien jaar tijd zijn gestegen, zegt Uitvaartunie Vlaanderen, de grootste beroepsvereniging voor Vlaamse uitvaartondernemers. De belangrijkste reden hiervoor zijn de belastingverhogingen van de diverse overheden. Alleen al de verhoogde tarieven voor concessies, de inkomtaksen voor de gemeenten en de taksen voor energie en milieu zijn al ruim voldoende om de prijsstijgingen te verklaren. De begrafenisondernemers zelf zijn in ieder geval niet meer gaan

Meer...

Week van de Begraafplaatsen

Van zaterdag 27 mei tot en met zondag 4 juni wordt de 15de Week van de Begraafplaatsen georganiseerd in Vlaanderen en Brussel. In alle provincies worden heel wat activiteiten georganiseerd. We halen er een paar opmerkelijke uit.

Bijzonder grafgalerijencomplex
De gemeentelijke begraafplaats van Watermaal-Bosvoorde heeft een bijzonder complex met grafgalerijen. Op zaterdag 3 juni zal gids Tom Verhofstadt van vzw Epitaaf hierover om 14 uur een rondleiding verzorgen. Vertrek vanaf de

Meer...

Standpunt Uitvaartunie over crematorium Hasselt

Uitvaartunie Vlaanderen mengt zich niet in contractuele geschillen tussen ondernemers en overheden.

Uitvaartunie Vlaanderen kan alleen haar bezorgdheid uitspreken over het gevolg van deze geschillen: de continuïteit van de dienstverlening voor de getroffen families. Zij mogen hiervan niet de dupe worden.

Uitvaartunie Vlaanderen is al langer voorstander voor de volledige liberalisering van de crematoria en vraagt hiervoor een aanpassing van de wet.

Het is

Meer...

Nieuw boek over rouw bij kinderen

Het zijn bekende vragen van volwassenen in de omgeving van een kind: Kan een kind het intense verdriet van een verlies van een dierbare wel aan? Blijft het niet voor altijd in negatieve zin getekend? Een nieuw boek geeft hierop een hoopgevend antwoord. De meeste kinderen blijken namelijk met de juiste steun uit hun omgeving het verlies van een dierbare goed te kunnen verwerken. Dit betekent niet dat dit een eenvoudige opgave is, zeker niet omdat volwassenen in de omgeving van het kind zelf meestal

Meer...

varu banner3