AAAContactRSS

corona direct

Opmerkelijk

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Miljoenenerfenis? Eerst scheiden

Een Israëlische grootmoeder heeft haar kleinkind miljoenen nagelaten, maar er zit wel een addertje onder het gras. In het testament staat dat de man eerst van zijn vrouw moet scheiden. Oma had namelijk een enorme hekel aan zijn echtgenote. Daardoor had ze al jarenlang alle contact met haar kleinkind verbroken.

Meer...

Jongeren aan het woord over verlies

Je bent jong en iemand die je lief is, overlijdt. Alles is ineens anders. Mensen in je omgeving weten niet altijd hoe ze met je moeten omgaan. En zelf aangeven wat je nodig hebt is ook niet makkelijk. Hoe ga je dan verder? In het nieuwe boek ‘Verder zonder jou’ vertellen 28 jongeren over hun leven na de dood van hun broer, zus, vader, moeder of grootouder.

Meer...

Begrafenistherapie helpt tegen dipje

De Zuid-Koreanen hebben wel een zeer macabere manier gevonden om mensen in een dipje weer te motiveren. De 39-jarige Jung Joon runt in dit Aziatische land de ‘Doodskist Universiteit’. Voor 25 dollar krijgen de deelnemers maar liefst vier uur lang begrafenistherapie.

Meer...

Landloperskerkhof krijgt opknapbeurt

Het landloperskerkhof in Merksplas Kolonie wordt opgeknapt. Sinds 1993, toen landloperij werd afgeschaft, zijn er geen begravingen meer gebeurd op dit kerkhof. Het ligt er dan ook verwaarloosd bij.

Meer...

Lijkkleed uit eerste eeuw

Archeologen hebben in een graftombe in Jeruzalem een lijkkleed gevonden uit de tijd van Jezus Christus. Het kleed lag in een tombe op het kerkhof Bloedveld. Het was van een man die in de eerste eeuw een hogepriester of adellijke figuur was. Hij stierf aan lepra.

Meer...

varu banner3