AAAContactRSS

bpost rouwzegel banner

Adressengids

Crematorium Kortrijk

Sector:

Crematoria

Adres:

Ambassadeur Baertlaan 5
8500 Kortrijk

Telefoon:

056 28 29 30

E-mail:

info@crematoriumuitzicht.be

Website:

www.crematoriumuitzicht.be

Psilon, de vereniging voor crematoriumbeheer van 22 gemeenten uit Zuid- en Midden-West-Vlaanderen, heeft in het najaar van 2011 een nieuw crematorium geopend: Uitzicht. Met de Aula (198 zitplaatsen) en de Salon (54 zitplaatsen) beschikt Uitzicht over twee ruimtes waar familie en vrienden kunnen afscheid nemen van hun overledene. De Aula en de Salon beschikken beiden over een condoleanceruimte. Daar kan de familie na de uitvaart worden begroet. In het Donatorium kunnen een beperkt aantal mensen in alle intimiteit aanwezig zijn bij het inbrengen van de kist in de crematieoven.

Voor de asbestemming kiezen de meeste families voor een verstrooiing of een bijzetting in een columbarium of een urnenveld op de begraafplaats van de eigen gemeente. Men kan daarnaast ook kiezen voor een asverstrooiing op de nabijgelegen landschapsbegraafplaats van Hoog Kortrijk.

Op termijn biedt uitzicht in een apart gebouw een koffietafel aan, aan de families die dit wensen. Het gebouw voorziet in een capaciteit van 120 personen. Kleinere groepen zijn natuurlijk ook welkom. Het onthaalgebouw wordt immers opsplitsbaar in verschillende kleinere ruimtes.

 

Terug
West-Vlaanderen
varu banner3